Ontmoeten, spontaan, met elkaar, dat doet de Vrije Camperaar!
Vrije Camperaars
Weekenden - Evenementen - Camperplaatsen - Informatie

Notice: Undefined offset: 13 in /home/vrijecam/domains/vrijecamperaars.nl/public_html/modules/mod_gruemenu/tmpl/default.php on line 280

Wordt uitgewerkt!
Schrijf je vandaag nog in!
Kerst en Nieuw Treffen 2023/2024

kerstmarkt-osnabr-ck-avond-caroussel_900x450x
Categorie
Evenementen
Datum
2023-12-18 - 2024-01-01
Locatie
Beltrum (Groenlo) - Beltrum, Berkelland
Gelderland, Nederland
Telefoon
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Organisatie
Vrije Camperaars
Navigatie
N 52.06122, O 6.57306

Status Evenement


Kerst en Nieuw treffen

van 18 december 2023 tot 1 januari 2024

Camperplaats Erve Roos in Beltrum (Groenlo)

Dit jaar zijn we te gast bij  camperplaats "Erve Roos" in Beltrum.  De camperplaats is bekend om de prettige ligging nabij Groenlo in de Achterhoek.  De plekken zijn royaal en voorzien van elektra aansluiting. Voor de Vrije Camperaars is er ook dit jaar een fraaie, grote  en verwarmde binnenruimte. Daar kunnen we gezellig verblijven.

Erve Roos 1 Erve Roos 2 Erve Roos 3 Erve Roos 4 Erve Roos 5

Het Programma wordt nog verder ingevuld maar zal zeker leuk zijn!

Afhankelijk van het aantal deelnemers op een bepaalde dag in die periode zullen we activiteiten organiseren zoals jullie van ons gewend zijn. Er zijn al wel 'vaste' onderdelen bekend. Natuurlijk kun je altijd meedoen met 's morgens koffiedrinken, de middagborrel en kunnen we elkaar 's avonds ontmoeten.  

Voorlopig programma:

Elke morgen : 

Gezamenlijk koffie drinken tussen 10:00 en 11:00 of langer als het gezellig is. Als het weer het toelaat buiten en anders binnen. Breng je eigen koffie / thee mee. We overleggen dan wat er die dag op het programma staat en wat we gaan doen. Je mag natuurlijk zelf weten wat je doet de keuze is aan jezelf.

Elke Middag / Avond :

De Glühweinketel met Glühwein is om 16:00 op temperatuur. Deze wordt natuurlijk 's morgens al gevuld. Hoewel er dagelijks een paar flessen gesponsord worden is het ook verstandig om zelf Glühwein mee te nemen. Naast de Glühwein kun je ook zelf je eigen versnaperingen meenemen. Als het donker wordt steken we de vuurschaal aan en maken een knapperig vuurtje. 

 

Maandag 18 december :
  10:00 -  en verder
Aankomst campers (vroegkomers) en begin van het treffen! De organisatie en de camperplaatsbeheerders verwelkomen je!  Wacht bij het oprijden van het terrein op de instructie van de organisatie, we helpen je even op de juiste plaats te komen en het aansluiten van de elektra.
 
Woensdag 20 december :
 

14:00 -  15:30 
Rondleiding kerkers via VVV  Lange Aele en haar dochter Anne zijn in 1614 beschuldigd van hekserij. Ze werden opgesloten in de kerkers onder het stadhuis. We bekijken de film om te zien hoe het waargebeurde verhaal is verlopen. Daarna neemt de gids ons mee naar de plek waar de dames opgesloten hebben gezeten. Vertrekt vanaf de VVV

 
Vrijdag 22 december :  
 

18:30 - 20:00 Midwinterhoorn wandeling Tijdens de wandeling galmt het geluid van de Midwinterhoornblazers over de vesting. Er doen zo’n 25 blazers mee die op verschillende plekken langs de route waren opgesteld. De Midwinterhoornblazers komen uit Beltrum en Kotten.

 
  Zondag 24 december :  
  10:00 Wat lekkers bij de bij de koffie want.. er is er een jarig!  
Maandag 25 december eerste kerstdag :  
  Iedereen kookt een gerecht waarna we het samen nuttigen. Maak wat lekkers, iets dat je zelf zou eten als maaltijd of hapje, en laat de aanwezigen meegenieten.  Overleg even met de organisatie wat je gaat maken.   
Dinsdag 26 december  tweede kerstdag :
  11:00 Fiets mee met de kerstman! We doen een gezellige fietstocht 
Vanaf de camperplaats starten we de fietstocht er zijn twee tochten beschikbaar we kiezen er een die past bij de weersomstandigheden.
Donderdag 28 december :
  14:00 - 16:00 Bezoek Stoom Houtzagerij in Groenlo De Stoomhoutzagerij NAHUIS heeft vele jaren achtereen gedraaid, totdat er plotseling een einde aan kwam, echter ....niet voor lang. Dankzij het initiatief en het enthousiasme van vele instanties, particulieren, de familie NAHUIS en de Houthandel en Zagerij NIJENHUIS & HENDRIKSEN B.V. is de "oude stoomhoutzagerij" als een werkend museum opnieuw tot leven gekomen.
Vrijdag 29 december :
 

Sfeervol en centraal gelegen: een bezoek aan de warenmarkt in Groenlo loont zich nog echt. Er is een ruim aanbod van o.a. groenten, fruit, vers vlees, verse vis, noten en zuidvruchten, verse kaas en kaasproducten en tal van andere producten. Het is elke vrijdag genieten op de Groenlose warenmarkt. 

In het centrum van Groenlo staan de marktlieden elke vrijdag tussen 10.30 uur en 17.00 uur voor je klaar. De markt op het Europalein, de Kerkhofsteeg, de Mattelierstraat en een deel van de Lievelderstraat heeft een gezellige, knusse sfeer. Er staan verschillende marktkramen opgesteld met een diversiteit aan producten. Kaasspecialiteiten, vissoorten, vers fruit, verse groente, maar ook vlees, noten en kleding behoren tot het assortiment. Geniet van vers(e) en nieuw ingeslagen producten!

Zaterdag 30 december :
 


Bezoek kaasboerderij Weenink in Lieverde 
Van Gras tot kaas!
Kom erachter hoe kaas gemaakt wordt.

We nemen je graag mee in de wereld achter onze heerlijke kazen en verse zuivelproducten. Onze passie voor kaas en ons boerenbedrijf willen we immers niet alleen voor onszelf houden: delen is veel leuker!

De warenmarkt in Lichtenvoorde vindt wekelijks plaats op zaterdag van 8.00 – 12.30 uur in de Korte Rapenburgsestraat, op de Varkensmarkt en de Markt.

Zondag 31 december oudejaarsdag:
Aftellen naar 2024!
 

10:00 - 16:00 We gaan oliebollen bakken onder het luisteren van de Top-2000 !
We bakken uw oliebollen en delen deze uit aan alle aanwezigen. Neem zelf mix en ingrediënten mee, wij maken het beslag en zorgen voor de olie en de pannen. Onder het afspelen van de Top-2000 bakken we net zo lang tot het beslag op is (of dat we geen zin in meer hebben)

21:00 - kleine uurtjes
Feestavond we maken de groepsruimte extra gezellig. Vanaf 21:00 (na de koffie) rekenen we op uw komst. De bedoeling is dat we de avond gezellig doorbrengen. Breng daarom je drankjes en je hapjes mee en verras de mede camperaar! Vergeet niet om een stoel mee te nemen als je niet de hele avond wil staan.
Maandag 1 januari :
  Nieuwjaar! We slapen uit en staan voorzichtig op, daarna koffie drinken en afscheid nemen van degenen die weggaan. Het evenement is ten einde maar.... je mag nog blijven als je dat wil!!!!

 

Dit leuke weekend kost €17,- per camper per nacht.Dit is inclusief toeristenbelasting, Elektra aansluiting (max 4 amp.) en een bijdrage voor de verwarmingskosten en bijdrage voor het gebruik van de binnenruimtes.

We vieren op de camperplaats oud en nieuw vuurwerk vrij!
Eventueel wordt er buiten de camperplaats wel vuurwerk afgestoken!

De Camperplaats


Erve Roos is ligt in Beltrum in het Achterhoekse coulissen landschap. U kunt hier heerlijke tot rust komen, genieten van het uitzicht, maar ook wandelen en fietsen. Op fietsafstand van de camperplaats vindt u het middeleeuwse dorp Groenlo, Eibergen, de kastelen in Ruurlo en interessante musea in Lievelde en Lichtenvoorde. Gastheer en Gastvrouw Ronald & Elly begroeten je graag op hun camperplaats!

 

De deelnemerslijst en het inschrijfformulier zijn alleen te zien indien u bent ingelogd!
 
 
 
 

Powered by iCagenda