Ontmoeten, spontaan, met elkaar, dat doet de Vrije Camperaar!
Vrije Camperaars
Weekenden - Evenementen - Camperplaatsen - Informatie

Notice: Undefined offset: 13 in /home/vrijecam/domains/vrijecamperaars.nl/public_html/modules/mod_gruemenu/tmpl/default.php on line 280

Schrijf je vandaag nog in!
Over de kook, het cullinaire weekend

ccc-deco-kookparty-top4
Categorie
Evenementen
Datum
2023-06-23 - 2023-06-25
Locatie
Camperplaats “Het Groene Hart” - Kaagweg 50
2157 LH Abbenes, Nederland
Organisatie
Vrije Camperaars

Over de kook, samen leren lekker eten koken!

Tijdens dit gezellige weekend gaat het over het koken, bakken, stoven, grillen BBQ’en en nog veel meer. We durven rustig te stellen dat iedereen wel wat speciaals te eten kan maken. Iedereen weet wel een lekker gerecht, hapje, amuse of dessert te maken. Met dat in gedachte ontstond voor dit evenement het idee dat je jouw bijdrage kunt uitleggen aan de andere camperaars. Bij inschrijving word je gevraagd aan te geven wat jouw bijdrage zou kunnen zijn. Je maakt dit dan voor c.a. 5 andere camper equipes of als het klein hapje is voor ons allen. De organisatie maakt een planning welke camperaar wat maakt op welk tijdstip. Op het geplande tijdstip komen de anderen dan kijken, en leg je uit wat je aan het maken bent en hoe dat moet. Zodoende kunnen we de hele dag proeven en ideeën op doen en zeker van elkaar leren lekker eten te maken. Tussen de middag en ‘s avonds eten we de geplande maaltijden. Bij de borrel en de koffie eten we de amuses en de hapjes (tapas).


Zelf ambachtelijke pasta maken? Of samen lekkere hapjes bereiden? Van een eenvoudige groente, zoals een bos prei, iets heerlijks en bijzonders maken? Het is niet alleen gezellig, het is ook eens iets anders. Naast gezelligheid en kennisoverdracht - hoe slijp ik een mes, snijd ik een ui, plan ik een kerstmenu? - komt ook de uitleg van het koken aan bod. De kroon op uw werk is natuurlijk het gezamenlijk verorberen van de maaltijd! Uiteraard neem je alle ideeën mee, zodat je thuis ook kunt profiteren van de handigheidjes die je hebt geleerd tijdens dit evenement.


Op een gezellige manier leren we de kneepjes van de keuken en krijg je allerlei handige tips en weetjes, die we vroeger hebben geleerd van onze moeders en grootmoeders en nog steeds leren met de informatie over koken en gezondheid. Bijvoorbeeld over het wassen en snijden van groenten of het spelen met de vele mogelijkheden van smaken en structuren van ingrediënten. 

Samenspel

Het wordt een samenspel tussen doorgewinterde keukenprinsen en -prinsessen en tussen camperaars die nooit of weinig in de keuken hebben gestaan. We geven je graag het vertrouwen dat je zelf smaakvol kunt koken.
Amuse 

Amuse is een zeer klein gerecht (of minihapje) ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen op gang te brengen. deze hapjes worden vaak in restaurants gepresenteerd tussen de gerechten door. Een amuse is vaak een extraatje, een welkome verrassing voor je gasten. Oftewel: kleine moeite, groot plezier.

Tapas


Tapas, in enkelvoud ook wel tapa genoemd is de aanduiding voor een Spaans klein gerechtje dat traditioneel voor de eigenlijke maaltijd gegeten wordt. Dit is deels ontstaan uit het feit dat in Spanje de avondmaaltijd vaak gegeten wordt tussen 9 en 11, hierdoor ontstaat er een lang gat tussen het verlaten van werk en het avondeten. Dit gat wordt vaak opgevuld met ‘Ir de tapas’ waarbij er in de kroeg kleine verschillende aperitiefjes worden gegeten. Tapas zijn van oudsher uit een borrelhapje dat zowel koud als warm kan worden geserveerd en dat opgediend dient te worden met wijn, sherry of bier. Tegenwoordig worden verschillende tapas geconsumeerd als complete avondmaaltijd bij verschillende tapasbars en restaurants.

Maaltijd

Buiten de tapas en de amuses en andere hapjes kun je natuurlijk ook een maaltijd voor ongeveer 5 equipes maken. We denken dan aan een stoofpot, plaatpizza, slowcooker recept, pannekoeken, soep, rollade, stamppot, maaltijdsalade, pasta, ovenschotel  etcetera. 

Dit leuke weekend kost €16,- per camper per nacht.

De deelnemerslijst en het inschrijfformulier zijn alleen te zien indien u bent ingelogd!


Van welke lekkernijen gaan we genieten?

Let op: 

Bij deelname, het normale inschrijfformulier invullen, zodat we weten Wie er komt, maar ook het extra "Ik Kook Ook" formulier invullen zodat we weten Welke lekkernijen we hebben.  Hieronder kun je alvast kijken wat er zoal gemaakt wordt, zodat jij jouw lekkernij hierop kan afstemmen. Nadat je het inschrijf formulier hebt afgerond hoor je automatisch het "Ik Kook Ook" formulier te krijgen, mocht dit niet zo zijn, dan staat helemaal inderaan deze pagina (scroll dus helemaal naar beneden) nogmaals de link naar het formulier. Ook deze link gebruiken als je nog meer lekkernijen wil maken, je mag het "Ik Kook Ook" formulier net zo vaak invullen als je wil.

 
 

Powered by iCagenda