Ontmoeten, spontaan, met elkaar, dat doet de Vrije Camperaar!
Vrije Camperaars
Weekenden - Evenementen - Camperplaatsen - Informatie

Notice: Undefined offset: 13 in /home/vrijecam/domains/vrijecamperaars.nl/public_html/modules/mod_gruemenu/tmpl/default.php on line 280

Schrijf je vandaag nog in!
Geocache Weekend September-2023

Mailer_Suite_082019_Never-cache-alone_vFINAL_1_Mailer_Blog-800x450
Categorie
Evenementen
Datum
2023-09-15 - 2023-09-17
Locatie
Camperplaats "Erve Roos" - Camperplaats Erve Roos, Industrieweg 6
Nederland
Telefoon
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Organisatie
Willem en Wiesje de Haan / Vrije Camperaars

Geocaching

Geocaching is een avontuurlijk spel voor handheld GPS en / of Smartphone gebruikers. Het werd voor het eerst in het jaar 2000 gespeeld. Het basisidee is dat personen waar ook ter wereld, caches (een ‘schat’) verstoppen en de locaties van deze caches delen door op internet hun exacte positie te vermelden. Andere GPS gebruikers ( de spelers) gebruiken deze coördinaten om deze caches op te zoeken en te vinden.  

Caches kunnen zijn plastic dozen, oude munitiekisten, PVC buizen, vogelhuisje, gat in de grond etc… Kortom een houder waar een logboekje in past en die eventueel ruimte biedt aan ruil objectjes.  Is de cache eenmaal gevonden, dan geeft de cache z’n geheimen prijs en beloont de vinder met punt. Als vinder mag je iets uit te cache meenemen en dat op een andere vindplaats weer achter te laten.

Geocaches kunnen over de hele wereld gevonden worden. Het is gebruikelijk dat geocachers caches verstoppen op locaties die voor de zoeker waarde hebben. Bijvoorbeeld in de zin van landsschapswaarde. Locaties kunnen heel divers zijn. Zij kunnen in je plaatselijke park, op een bergtop, aan het einde van een lange wandeling, onder water of aan de kant van een straat in een stad verstopt zijn.

Tijdens het Geocache weekend zal er uitleg zijn over alles wat met Geocaching te maken heeft. Tijdens het weekend zijn het de ervaren en onervaren deelnemers die met elkaar deze hobby uitoefenen en uitleggen. Ben je onervaren of heb je intresse maar weet je niet wat geocaching is? Schrijf dan gerust in, want buiten het geocachen besteden we ook tijd om gezellig samen te zijn. Onder het genot van een hapje en drankje vertellen we de verhalen van die dag. 

 

 

De Camperplaats

Erve Roos is ligt in Beltrum in het Achterhoekse coulissen landschap. U kunt hier heerlijke tot rust komen, genieten van het uitzicht, maar ook wandelen en fietsen. Op fietsafstand van de camperplaats vindt u het middeleeuwse dorp Groenlo, Eibergen, de kastelen in Ruurlo en interessante musea in Lievelde en Lichtenvoorde. 

Camperplaats Erve Roos is gestart in 2020. “Er lag een mooi stukje weiland met een prachtig uitzicht. Zonde om dat onbenut te laten.” verteld Ronald, eigenaar van de camperplaats. “Stapje voor stapje hebben ze de camperplaats uitgebreid. Ze zijn begonnen met 10 plaatsen met verharde ondergrond. Omdat we veel gasten ontvingen hebben we het aantal plaatsen uitgebreid naar 25. Alle plaatsen zijn verhard en hebben een stroomaansluiting van 6(A). En op het hele terrein is wifi beschikbaar.

Het sanitair gebouw beschikt over een douche en een toilet. En iets verderop hebben ze een sani station laten bouwen voor de campers voor het lozen van grijs en zwart water en voor het vullen van drinkwater.

Een overnachting op camperplaats Erve Roos kost € 15,-.
Dit is inclusief stroom, water, gebruik van sanitair en toeristenbelasting.

De deelnemerslijst en het inschrijfformulier zijn alleen te zien indien u bent ingelogd!
 
 

Powered by iCagenda