Ontmoeten, spontaan, met elkaar, dat doet de Vrije Camperaar!
Vrije Camperaars
Weekenden - Evenementen - Camperplaatsen - Informatie

Notice: Undefined offset: 13 in /home/vrijecam/domains/vrijecamperaars.nl/public_html/modules/mod_gruemenu/tmpl/default.php on line 280
 

Schrijf je vandaag nog in!
Kerst en Nieuw Treffen 2022/2023

ic_large_w900h600q100_image
Categorie
Evenementen
Datum
16 december 2022 - 1 januari 2023
Locatie
Holten - Rijssenseweg 34A, 7451 RD Holten
Holten (Look), Nederland
Organisatie
Vrije Camperaars

Kerst en Nieuw treffen van 16 december 2022 tot 1 januari 2023

Camperplaats Lookerland te Holten


Dit jaar zijn we te gast bij Kirsten en Wietze op de camperplaats "Lookerland" in Holten.  De camperplaats is bekend om de prettige ligging nabij Holten en de fraaie omgeving van de Holterberg.  De plekken zij royaal en voorzien van elektra aansluiting. Voor de Vrije Camperaars is er ook dit jaar een fraaie en lekker verwarmde binnenruimte,  van het bedrijf van Wietze, beschikbaar. Daar kunnen we gezellig verblijven.  

De camperplaats heeft één van de mooiste nationaal parken van Nederland in de achtertuin en is omringd door groen. Holten kenmerkt zich door het stuwwallandschap aan de westkant en het coulisselandschap rondom de Regge aan de oostkant. De perfecte plek voor een ontdekkingstocht. Per fiets, al wandelend of vanaf het water. En als je het indrukwekkende landschap en de culturele hotspots hebt gezien, is het tijd voor ontspanning. Rijssen-Holten heeft een groot aanbod aan sfeervolle restaurants, lunchrooms en cafés. O ja, hebben we al verteld dat je in Rijssen supergoed kunt winkelen! Eigenlijk hebben we hier alles. Al het goede van Salland en Twente samen en daar zijn we best trots op. 

Holten 2
Holten 2
Holten 3

 

Het Programma wordt nog verder ingevuld maar zal zeker leuk zijn!

Afhankelijk van het aantal deelnemers op een bepaalde dag in die periode zullen we activiteiten organiseren zoals jullie van ons gewend zijn. Er zijn al wel 'vaste' onderdelen bekend. Natuurlijk kun je altijd meedoen met 's morgens koffiedrinken, de middagborrel en kunnen we elkaar 's avonds ontmoeten. Enkele mogelijke activiteiten moeten nog uitgewerkt worden. We zijn afhankelijk van de evenementen die rondom Holten / Rijssen / Deventer worden georganiseerd. We werken de activiteiten zeker nog verder uit. 

 

Voorlopig programma:

Elke morgen : 

Gezamenlijk koffie drinken tussen 10:00 en 11:00 of langer als het gezellig is. Als het weer het toelaat buiten en anders binnen. Breng je eigen koffie / thee mee. We overleggen dan wat er die dag op het programma staat en wat we gaan doen. Je mag natuurlijk zelf weten wat je doet de keuze is aan jezelf.

Elke Middag / Avond :

De Glühweinketel met Glühwein is om 16:00 op temperatuur. Deze wordt natuurlijk 's morgens al gevuld. Hoewel er dagelijks een paar flessen gesponsord worden is het ook verstandig om zelf Glühwein mee te nemen. Naast de Glühwein kun je ook zelf je eigen versnaperingen meenemen. Als het donker wordt steken we de vuurschaal aan en maken een knapperig vuurtje. 

Vrijdag 16 december : 

Aankomst campers (vroegkomers) en begin van het treffen! De organisatie en de camperplaatsbeheerders verwelkomen u.

Dinsdag 20 december : 

Fietstocht Wij hebben speciaal voor u een aantal fietstochten uitgewerkt De routes zijn tussen 25-40-50 kilometer. Je kan de route bij ons krijgen en ook weer inleveren De tijd die u ervoor neemt speelt geen rol... Geniet ervan!

Woensdag 21 december :

 Rustdag eventueel wordt er nog een activiteit ingevuld.

Donderdag 22 december :

Wandeltocht  we organiseren een wandeling door de mooie natuur rondom Lookerland en krijgen uitleg over wat we tegen komen.

Vrijdag 23 december:

Weekmarkt Holten Iedere vrijdagmiddag is er het gehele jaar door een gezellige warenmarkt (goederen en consumptie) in het centrum van Holten. Voor wie dat wil, fietsen we er gezamenlijk heen en zien elkaar wel weer in een winkel of terug op de camperplaats.

Zaterdag 24 december :

Wat lekkers bij de koffie want.. er is er een jarig!'
's avonds :
Kaarsenceremonie op dkerstavond kaarsen 300x200e Canadese begraafplaats, we fietsen er gezamenlijk heen. Het is al jaren een traditie dat op deze avond de schooljeugd en de overige aanwezige kinderen bij elk van de 1394 graven een herinneringslicht plaatsen. Hiermee herdenken wij de, veelal nog slechts jonge, mannen die hier begraven liggen.

Ecanadese begraafplaatsen aantal doedelzakspelers en midwinterhoornblazers zullen de herdenking muzikaal begeleiden. Met een korte plechtigheid staan wij stil bij alle leed van de Tweede Wereldoorlog.

 

Zondag 25 december eerste kerstdag :

Iedereen kookt wat lekkers waarna we het samen nuttigen. Maak wat lekkers, iets dat je zelf zou eten als maaltijd of hapje, en laat de aanwezigen meegenieten.

Maandag 26 december tweede kerstdag :

Fiets mee met de kerstman! We doen een fietstocht (afhankelijk van het weer)

Dinsdag 27 december : 

Aankomst campers (Laatkomers) en tweede week van het treffen! De organisatie en de camperplaatsbeheerders verwelkomen u.

Woensdag 28 december : 

Fietstocht Wij hebben speciaal voor u een aantal fietstochten uitgewerkt De routes zijn tussen 25-40-50 kilometer. Je kan de route bij ons krijgen en ook weer inleveren De tijd die u ervoor neemt speelt geen rol... Geniet ervan.!

Donderdag 29 december : 

Stadswandeling met gids. De stadswandeling geeft inzage in de boeiende historie van Holten. De gids leidt je naar de plekjes die een functie hadden in vroegere de tijden.  Je treedt bijna letterlijk in de voetsporen van de handelaren, de koopmannen en de inwoners. Met passie en plezier leidt de gids je naar de mooiste plekjes van de stad en vertelt je over de boeiende geschiedenis en de geheimen van de stad. Natuurlijk kun je ook op eigen gelegenheid een mooie stadswandeling maken.

Vrijdag 30 december :

Geocachedag voor degenen die meedoen met deze leuke hobby, of voor degenen die weleens willen weten hoe dit gaat, of voor degenen die gezellig meefietsen.

Zaterdag 31 december:

Oudejaarsdag:
Oliebollen bakken met de Top-2000
Op de camperplaats worden oliebollen gebakken. Dit jaar dus mix en ingrediënten meenemen. We gaan er vanuit dat alle oliebollen onder de aanwezigen worden verdeeld. Wij zorgen onder het afspelen van de Top-2000 voor de gezelligheid rondom het bakken. (Net zo lang tot het beslag op is, of dat we geen zin meer hebben)

Oudejaarsavond:
Feestavond we maken de groepsruimte extra gezellig. Vanaf 21:00 (na de koffie) rekenen we op uw komst. De bedoeling is dat we de avond gezellig doorbrengen. Breng daarom je drankjes en je hapjes mee en verras de mede camperaar! 

We tellen af en proosten op het nieuwe jaar! 
 Er wordt op de camperplaats geen vuurwerk afgestoken!

Zondag 1 januari : 

Als we wakker zijn begroeten we heel voorzichtig het nieuwe jaar!
We eindigen het programma maar...    er blijven nog veel Vrije Camperaars nagenieten!

De camperplaats:

Zij bieden 6 ampère stroom, een tappunt voor drinkwater, een loospunt voor chemisch toilet en afvalwater. Er is gratis goede WIFI.
Sanitair ruimte met wc en urinoir, warme douche kost 50 cent en hiervoor kunt u 4 minuten douchen.

De prijs bedraagt € 15,- per camper per nacht (inclusief elektra en toeristenbelasting en een kleine bijdrage voor de verwarming)

Camperplaats 1
Holten 1
Holten 3

 

Deelnemerslijst

 

De deelnemerslijst en het inschrijfformulier zijn alleen te zien indien u bent ingelogd!
 
 
 
 

Powered by iCagenda